Warning: Declaration of Walker_post_notification::start_lvl($output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/myroot/public_html/homedesire/wp-content/plugins/post-notification/functions.php on line 299

Warning: Declaration of Walker_post_notification::end_lvl($output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/myroot/public_html/homedesire/wp-content/plugins/post-notification/functions.php on line 299

Warning: Declaration of Walker_post_notification::start_el($output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/myroot/public_html/homedesire/wp-content/plugins/post-notification/functions.php on line 299
שיפוץ בסגנון הפיפטיז: שיק בדירה ברחובות | הום דזייר

שיפוץ בסגנון הפיפטיז: שיק בדירה ברחובות

מאת: מיכל גרינברג-פוקס
טלפון: 054-7566979

צילום: אורי סיוון
אדריכלות ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס
דיירים: זוג +שני בנים (ושלישי בדרך)
שטח בנוי: כ-140 מ"ר + 35 מ"ר מרפסת

זוג אקדמאים מתחומי המוזיקה והספרות, רכשו דירה מרווחת ברחובות ופנו למעצבת מיכל גרינברג פוקס, על מנת שתסייע להם להתאים את הדירה לאורח חייהם ולהפכה לבית חמים ונעים, עבור המשפחה המתרחבת.

שרטוט של תוכנית הדירה

מבט כללי לחלל הציבורי

כבר בשלב מוקדם בתכנון התבהר, כי עיקר תקציב השיפוץ יידרש לצורך חידוש תשתיות הדירה, מה שהותיר תקציב מצומצם לעיצוב הפנים ודרש יצירתיות, גמישות ועיצוב המתבסס על הריהוט הקיים.

כבר בפגישה הראשונה שהתקיימה בביתם הקודם, הבחינה האדריכלית בכך, שהחלל הציבורי עמוס בפונקציות: מקום לפסנתר, פינת עבודה, ספריות מרובות, מקום לאקווריום ואזור צפייה בטלוויזיה. בתכנון השיפוץ הושם אם כן דגש על שימור הפונקציות הקיימות, תוך יצירת הפרדות ברורות בחלל ויחד עם זאת, שמירה על רצף עיצובי ועל תחושת חלל פתוח.

עם הכניסה לדירה ניתן לחוות את החלל הציבורי ואת אופיים של בעלי הבית, כאשר ראשית פוגשים את הפסנתר, אשר בעל חשיבות רבה לבעלת הבית העוסקת במוזיקה.

 רהיטים קיימים של בעלי הבית השתלבו בעיצוב ביתם החדש

רהיטים קיימים של בעלי הבית השתלבו בעיצוב ביתם החדש

הספרים הרבים, גם הם סממן מובהק של יושבי הבית, חולקו בין ספריה מרכזית באזור האירוח ופינת האוכל לבין מספר ספריות משניות, מעל הפסנתר ובפינת העבודה, זאת כתחליף לרצף הספריות בדירה הישנה.

בכניסה לבית פוגשים את הפסנתר, שהמרחב מסביבו מאפשר האזנה לנגינה

בכניסה לבית פוגשים את הפסנתר, שהמרחב מסביבו מאפשר האזנה לנגינה

לבעלי הבית נדרשה פינת עבודה פעילה, אך מוצנעת, אשר תשמש את שני בני הזוג. האדריכלית נתנה מענה לצורך ע"י מיקום פינת העבודה בסמוך למטבח והצנעתה מאחורי קיר, במבואת הכניסה שבו מוקם האקווריום.

קיר האקווריום משמש להסתרת פינת העבודה מהסלון ומהווה השראה לגווניי החלל

קיר האקווריום משמש להסתרת פינת העבודה מהסלון ומהווה השראה לגווניי החלל

האקווריום היווה מקור השראה לצבעוניות הדירה, בה יש שימוש רב בגוונים של כחול, טורקיז וירוק. ארונית האקווריום והקיר שמאחוריו, נצבעו בטורקיז בהיר ליצירת תחושת ים.

פינת העבודה הצמודה למטבח מוצנעת מהסלון

פינת העבודה הצמודה למטבח מוצנעת מהסלון

גם במטבח הוכנסו אלמנטים בגוונים כחולים באריחים מעל הכיריים. בשל המרחק בין פינת האוכל למטבח, נבנה בו אי, המשמש גם כמשטח עבודה וגם כאזור לאכילה יומיומית.

פינת האוכל והפסנתר – הספריות מאורגנות כך שלא מורגש עומס בחלל

פינת האוכל והפסנתר – הספריות מאורגנות כך שלא מורגש עומס בחלל

מבט נוסף למטבח – שימוש בכחול ובעץ טבעי

מבט נוסף למטבח – שימוש בכחול ובעץ טבעי

אחד הדברים הראשונים ששונו בדירה – פתיחת חלון גדול הפונה מהסלון למרפסת, להכנסת אור טבעי ונוף לצמחיה.

בסלון: החלון שנפתח למרפסת ופתרון לצפייה בטלוויזיה שאינו יוצר הפרדה בחיבור בין הסלון בין פינת האוכל

בסלון: החלון שנפתח למרפסת ופתרון לצפייה בטלוויזיה שאינו יוצר הפרדה בחיבור בין הסלון בין פינת האוכל

פינת האוכל - גופי תאורה משוק הפשפשים משתלבים עם הרהיט הקיים

פינת האוכל – גופי תאורה משוק הפשפשים משתלבים עם הרהיט הקיים

בשל הרצון לשמור על רצף בין הסלון לבין פינת האוכל ומשום שבעלי הבית הדגישו שהצפייה בטלוויזיה בביתם מועטה, הוחלט למקם את הטלוויזיה ע"ג זרוע מסתובבת, כך שמרבית הזמן היא שעונה על גבי קיר צדדי. מתחת לחלון שנפתח נבנה ספסל המכיל את צרכי השמע ומכשירי הטלוויזיה.

את חדר ההורים שהיה צפוף, הוחלט להגדיל על חשבון החדר הסמוך, ונבנה חדר רחצה, המחובר לחדר ארונות מוצנע מאחורי קיר בגב המיטה, כך שחלל חדר השינה נותר נקי.

 חדר הארונות של ההורים ולאחריו  חדר הרחצה

חדר הארונות של ההורים ולאחריו חדר הרחצה

הצבעוניות של הבית חוזרת גם בשאר החללים: בחדר הרחצה של הבנים, בשרותי האורחים ובריהוט ובארון המעילים בכניסה לבית, כך שמתקבלת אחידות באופיו של הבית, תוך שימוש וחיבור לרהיטים הקיימים שהועברו על ידי הבעלים לדירה.

אלמנטים  היוצרים אווירה – מנורה משוק הפשפשים, אריחים מודפסים מעל הכיריים, נישה בגב המיטה

אלמנטים היוצרים אווירה – מנורה משוק הפשפשים, אריחים מודפסים מעל הכיריים, נישה בגב המיטה

בשרותי האורחים – הדפסה ע"ג אריח בו רוצף החלל הציבורי של הבית (ורדי פתרונות)

בשרותי האורחים – הדפסה ע"ג אריח בו רוצף החלל הציבורי של הבית (ורדי פתרונות)

ארון המעילים – בצבע תכלת בדומה לשרותי האורחים הממוקמים מולו

ארון המעילים – בצבע תכלת בדומה לשרותי האורחים הממוקמים מולו

חדר הרחצה של הבנים, גם בו הודפסה דוגמה כחולה ע"ג האריחים (ורדי פתרונות)

חדר הרחצה של הבנים, גם בו הודפסה דוגמה כחולה ע"ג האריחים (ורדי פתרונות)


  • קבלו כתבות חדשות למייל:



  • בניית אתרים \  קידום אתרים